Канадският производител на облекло Gildan Activewear заяви в четвъртък, че бордът на директорите

...
Канадският производител на облекло Gildan Activewear заяви в четвъртък, че бордът на директорите
Коментари Харесай

Акциите на Gildan Activewear се покачиха, след като бордът подаде оставка, отстраненият главен изпълнителен директор се завърна

Канадският производител на облекло Gildan Activewear заяви в четвъртък, че бордът на шефовете му е подал оставка и неговият основен изпълнителен шеф Винс Тайра се отдръпна, с цел да бъде сменен от някогашния топ началник Глен Чаманди.

Листваните в Съединени американски щати акции на компанията се повишиха с над 4% в петък.

Оставящите си шефове назначиха номинираните от дейния вложител Браунинг Уест в борда и прекратиха полемиките по авансово оповестения развой на продажба.

Управителният съвет на производителя на облекло е в спор с Browning West и седем други вложители, които имат общо 35% дял в компанията след отстраняването на съоснователя Чаманди през декември.

Управителният съвет помоли Чаманди да напусне, без да уточни съответна причина, само че по-късно цитира неспособността му да откри спомагателни пътища за дълготраен органически напредък.

„ Забележително е, че предварителните резултати демонстрират, че голямо болшинство от акциите са дали своят вот в поддръжка на...

Прочетете целия текст »

Източник: worldnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР